Wednesday, December 30, 2009

Selamat Tahun Baru~

hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan....akhirnye tahun 2009 tinggal beberapa hari je lg untuk melabuhkn tirainye...urmm...sepnjang tahun 2009, cm2 hal, peristiwa, n perkara dh berlaku..cm2 benda dh aku wat n ade gak unfinish business yg tertinggal..urmm..yg tertinggal tu, insyaallah nk dilaksanakan pada 2010 ( yg mne penting je la)...
azam aku thn depan xla bnyk sgt...1) insyaallah thn depan aku nk aktif dlm bidang photography nie..aku nk tmbahkn skill n knowledge aku dlm bidang nie..untung2 aku bley wat part time..mne tau..2) insyaallah jgak, aku nk saving ckit..mklumlah, umur dh meningkat..kne la ade simpanan..lgpn aku mmg plan nk bertunang thn depan..date xtau lg..dgn sape pn xtau lg..juz tunggu invitation card je la erk..
kepada kawan2 semua, selamat menyambut tahun baru 2010...berazam lah untuk jd yg terbaik..laksanakan ape yg xdpt dilaksanakan...n aku nk mnta maaf sekiranya aku ade wat salah, terkasar, terambil, n etc kt korg..hopefully thn baru ini, kite sume aku hidup dlm keadaan aman, bahagia n di rahmati oleh Allah s.w.t..insyaallah....



Tuesday, December 29, 2009

Candid Photo Contest~


asal ade contest je, msti aku akn join..kali nie ade blogger wat candid photo contest...cm menarik..untuk maklumat lanjut, klik kt link nie
http://aku-halim.blogspot.com/2009/12/candid-photo-contest.html

so..nie pic candid aku yg aku rase ok utk di pertaruhkan..

nie picta yang diambil time ade International Rugby Tournament baru2 nie di Padang Utara, PJ. nie picta aku bersama kekasih hati. time nie tengah kusyuk tgk international team berentap. sangat mengujakan sebab aku memang minat giler sport rugby..credit kepada abang Izie sebab shoot candid pic nie menggunakan canon 1000d a.k.a mr hornie ku..~


hopefully, picta nie berjaya mendapat tempat di hati juri...amin!!




Monday, December 28, 2009

Always be MY BABY Contest~

di sebabkan baru je buka blog sis Khal, aku pn terjebak same meng'join'kan diri kt dalam contest nie..nak kata banyak pic dgn baby or budak kecik rsenye xla bnyak..tp ade the best pic yg rse2nye bley jg taruhan utk contest nie...dis is it~tadaaaa!!



Time nie, Aidil tengah demam...mood dia agak xberapa ok..tu yang x senyum tu..hanya puting dan bear je yg dia asyik pegang..utk bagi dia xmeragam, kite bawa dia kuar sekejap..rupa-rupanya still xok jgak..urmm..ade tokoh seorg ibu mithali x??penat melayan si Aidil nie.tapi ape2 pn, suke sgt2 melayan budak kecik..hilang kejap masalah lain..


p/s: hopefully picta nie jd pilihan juri..ahakz

Sunday, December 27, 2009

cinta. ada.~

hohh..hohh..hohh..x2
hohh..hohh..hohh..x2

andai aku buta kan mata
dapatkah kau mendengarkan jujurnya
andai engkau tutup telinga
dapatkah kau melihat keikhlasannya

chorus:
aku cinta bukan dibayang mata
jauh dari bahasa
dekatkan ertinya
aku cinta bukannya disengaja
jauh dari wasangka
dekatkan hatinya
memang cinta ada dalam jiwa kita

andainya cinta itu buta
dapatkah kau mengubah pesonanya
andai mengalir air mata
dapatkah kau membezakan jelingnya

(chorus)

oh mengapa ada saksi yang tak memahami
wow..wow..wow..wow..
oh mengapa ada saksi yang disalah erti
oh aku cinta
oh jauh dari bahasa






video

Monday, December 21, 2009

Batu.Feringghi..For.da.2nd.visited~

selepas beberapa minggu bercuti, finally my dad arrange trip g penang..after 2 years, aku sekali lagi menjejakkn kaki di Batu Feringghi..Batu Feringghi penah di landa tsunami beberapa tahun yang lalu..sekarang, keadaan sudah berubah..ia kembali popular dikalangan tourists luar negara..sonok aku sebab nie 1st time g cane with my hornie..sebelum nie, aku juz shoot pki digital camera..tp skrg aku sonok coz setiap kali g mane2, aku sentiase di temani oleh hornie..hehehe..so, sepanjang 2 ari 1 malam aku di batu feringghi, nie the best shoot aku nk share dgn korang..hehehehe...enjoy!! =)

me in da cristal ball~

chowrasta...pekan jeruk sedunia~

kesibukan melayan pelanggan sampai x perasan pic di shoot~

my bro n his snooker ball~

aksi beach boy yang sempat aku shoot~

fear is fun~

ibu dan anak are looking for the ending of the world~

my bro berangan nak jadi sailor~

thinking of my future~

Thursday, December 17, 2009

berdiskusi.di.Old.Town.White.Coffee~


disebabkan aku ditinggalkn oleh kawan2 ku..jadi aku mengambil keputusan utk ber'meeting' bersama naib CEO utk majlis reunion ex students S.K.1 Tapah, Azim..kiteorg memilih utk ke Old Town White Coffee di Rapid Mall..mcm2 yg kteorg bncangkn..psl date, venue, n recall blk bdk2 S.K.1 dulu..mmg pnjg la list kteorg wat..di bawah ade beberape picta yg sempat aku ambil time meeting tu..


naib CEO~ Syaiful Azim






Tuesday, December 15, 2009

suatu.pagi.di.cameron highland~


cameron highland??aku baru je g cne..disebabkn my honey dtg umah, so kteorg decide nk berjln ke cameron..sje suke2..hehehe...mula2 nk g berdua je..last2,berempat..aku, my hubby, abg matno n abg usop..best gak..xla sunyi sgt kete tu..ahakz...kiteorg gerak g pkl 12.00pm lps settle wat akuan sumpah budak2 nie..sampai cameron dkt pkl 1pm..best gak la sbb taun nie je dh 2 kali aku nek cameron..sonok gak sbb bley g pusing-2 cameron..g ladang teh Bharat cameron valley, g Mardi, ronda2 pekan tanah rata, n g kg taman sedia a.k.a umah opah angkat aku..round2 cameron smpi xigt nk mkn..alang2 aku kt cne,trus la tembak2 ape yg ptot...sgt seronok sbb sume giler camera..n sume talent dlm bidang photography..cume xde peluang nk ade DSLR sndiri...kteorg blk dkt pkl 5pm gak..otw nk blk,ade org muntah..hehehe..dirahsiakn identitinye..ahakz..sgt best..thank's yang sbb bwk g cameron..even x g berdua tp tetap best..
















Sunday, December 13, 2009

Black and White Photography Contest





dis is my black & white portrait=)










































K.a.h.w.i.n ~

hari nie, aku n famili g umah orang kawin..kebetulan mak pengantin pompuan tu kawan mak aku n pengantin pompuan tu opismate bapak aku..tu yg melepak lame giler kt cne..nasib bek aku bawak hornie aku..untung2 bley shoot benda bes..n secara kebetulan plak, aku berkenalan dgn photographer wedding tu..memang gempak la..husband n wife..cikgu plak tu.mmg sekapal dengan aku..hehehe..bermula dgn perkenalan itu, kteorg bertukar2 pndapat n aku dpt blajar sumthing..menurut akak photographer tu, dia n hubby dia wat loan utk beli 2 biji camera jenama nikon..aku xigt plak siri ape..tp lense dia gua cakap lu..mmg terbaik la wok..huhu..aku siap dpt offer utk join diorg..tp aku dok kl..xdpt la nk wat part time..huh!!seharian aku kat cne..nie la shoot2 yg aku rse terbaik n ade improvement ckt kt aku yg blur nie..=)










































Saturday, December 12, 2009

coMe baCk

jeng..jeng..jeng..untuk yang ke sekian kalinye..aku wat la come back..agak lame gak la aku x mem'blog'kn diri..so, i make some correction n improvement during a long journey..finding a miracle inside of me..hehehe....